ODRŽANA RADIONICA PAŽNJA KOD DJECE I KAKO JE POBOLJŠATI

15060394_10207769818109646_1895978013_o

Jučer, 14.11.2016 se održala radionica “Pažnja kod djece i kako je poboljšati” koja je organizirana u sklopu projekta Foster Children Rights u Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Zadar na adresi Stjepana Radića 11b, od 17:00 do 19:00 sati.Radionicu su održale Ivana Šunjić dipl. učiteljica/specijalistica rane intervencije i Lucija Božajić Golem, mag.logoped.

Radionica je sadržavala predavanja, praktične primjere i interaktivne radionice. Tijekom predavanja govorilo se o pažnji, o njenim aspektima i važnosti te je bila bogata praktičnim savjetima kako kroz igru utjecati na poboljšanje pažnje. Kroz kreativne igre i vježbe na radionici predavačice su pokazale koliki je utjecaj vanjskih čimbenika na pažnju odraslih osoba koji su navikli na slične podražaje, te naglasile koliki je utjecaj na malu djecu te kako pažnju poboljšati. Poseban naglasak je na djeci predškolske dobi.

Društvo “Naša djeca” Zadar u sklopu programa IPA 2012 provodi projekt Foster Children Rights – promicanje prava male djece s teškoćama u razvoju i njihovih obitelji. Osim nositelja Društva „Naša djeca“ Zadar, partneri na projektu su i Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA, Grad Zadar, Zadarska županija, Caritas Zadarske nadbiskupije, Volonterski centar te Udruga Maraške. Vrijednost projekta je 130.186,90 EUR, a ukupno trajanje projekta  je 18 mjeseci. Opći cilj projekta je osigurati učinkovitu provedbu EU standarda u provedbi prava male djece s teškoćama u razvoju i njihovih obitelji u Zadarskoj županiji. Realizacijom specifičnih ciljeva će nastojati osigurati da organizacije civilnog društva i jedinice lokalne i regionalne samouprave budu ravnopravni partneri u osiguravanju dosljedne provedbe prava male djece s teškoćama u razvoju i njihovih obitelji u Zadarskoj županiji, te kroz jačanje suradnje između organizacija civilnog društva, stručnjaka koji rade s malom djecom s teškoćama u razvoju i lokalne i regionalne samouprave. U sklopu projekta organiziraju se radionice koje imaju za cilj edukaciju obitelji djece s teškoćama o načinu poticanja djece s teškoćama te njihovim pravima.

http://www.fosterchildrenrights.com/